tisdag 8 mars 2011
Pasta med getostsås
Getost är något jag har börjat tycka om på senare tid, speciellt att använda i matlagning. Igår kväll blev det en super god och enkel getostsås med champinjoner och pasta, toppad med lite valnötter och päron (köpte ju alldelles för många för dom blir ju mjuka så fort så tänkte det var lika bra att använda ett).
Jag brukar oftast inte mäta mängderna utan smakar av några ggr och tar lite mer av det jag tycker fattas. Men ungefär såhär gjorde jag:
Recept:
250 g champinjoner
Vitlöksolja att steka i, eller vanlig olja
1 stor msk honung
ca 100 g chevre
ca 200 g creme fraiche
färska eller torkade blandade örter
salt och peppar efter smak
ev bujong/pasta vatten/ vanligt vatten att späda såsen med
Till servering
Pasta, valnötter och päron i bitar
Koka pastan enligt forpackningen
Skiva champinjonerna och stek dem i vitlöksolja tills de fått fin färg, tillsätt en stor sked houng, chevre delad i bitar, creme fraiche och ev örter efter smak, jag brukar anävända italian seasoning men vad som helst går bra, bara det är gott, har du färska är det ännu bättre, smaka av med salt och peppar, om såsen känns för tjock späd med lite vätska eller mer creme fraiche. Såsen ska bara sjuda tills osten har smält sen är det klart! Servera med pastan och toppa med valnötter och päron.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar