söndag 28 augusti 2011

snabblagad pasta med kantareller

Nu är det svamptider och skogen (och affärerna) är fyllda med goda svampar. Själv föredrar jag nog skogens guld, kantarellerna, vilken är er favoritsvamp? Härom veckan gjorde jag en enkel svamprätt med pasta. En lättlagad rätt som är färdig på 10-15 minuter.



Pasta men katareller
Du behöver:
Kantareller
Smör
Vitlök
Persilja
Salt & peppar
Valfri pasta

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär svampen i mindre bitar och rensa bort eventuell smuts. Stek svampen på ganska hög värme i smör. Tillsätt hackad/pressad vitlök, en klyfta räcker nog, och smaka av med salt och peppar. Hacka lite persilja och tillsätt mot slutet av stekningen. När pastan är färdig, är kantarellerna också klara, enklare än så kan det inte bli. Om du vill ha en sås kan du tillsätta 2 dl creme fraiche eller grädde, smaksätt med lite kantarellfond så blir det ännu bättre.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar